Mitä mukaan hääkeikalle?


Deprecated: get_currentuserinfo on kehotettu välttämään versiosta 4.5.0 asti! Käytä sen sijaan wp_get_current_user(). in /home/r78386/public_html/blogi/wp-includes/functions.php on line 4778

Hääkuvauspäivä kestää yleensä aamusta iltaan, mutta valmistautuminen päivään alkaa jo edeltävänä iltana. Seuraavaksi aion listata, kameratarvikkeet edellä, niitä välineitä, jotka kulkevat mukanani hääkeikoilla.

blogi

Kuva: Pekka Pärnä


Reppu

Nikon D3
Nikkor 70-200mm 2.8
Nikkor 24-70mm 2.8
Nikkor 14-24mm 2.8

– Nikon SB-910 -salamalaite
– BlackRapid Curve RS-7 –kamerahihnoja 2kpl
– AA-paristoja
– 0,5l vettä
– Muistiinpanovälineet

Repun sisältö on kutakuinkin aina sama. Runkona Nikonin vanha luottoratsu D3, jonka nokalla roikkuu toinen luotto-ori, Nikkorin 70-200mm 2.8. Aiemmin pitkä zoomi oli ahkerassa käytössä päivien aikana, varsinkin vihkimisen yhteydessä. Menneenä kesänä siirryin kuitenkin enemmän kiinteisiin linsseihin, jolloin zoomi oli enemmänkin hätävarana mukana.

Rungon ja pitkän zoomin lisäksi repussa on tilaa kahdelle muulle zoomille: 24-70mm 2.8:lle ja 14-24m 2.8:lle. 24-70mm eksyy hääkeikoilla rungon jatkeeksi äärimmäisen harvoin, yleensä vain vihkimisen aikana. Sen sijaan superlaajis tulee mukaan kuvioihin lähes aina illan viimeisten tanssien aikana – hetkinä, jolloin kuvaaja on viimeistään enemmän tai vähemmän osa juhlaseuruetta. Kaikki eivät superlaajoista, vääristymistä mutkittelevista kuvista pidä, mutta minun tyyliini ne ovat tulleet jäädäkseen.

blogi_linssit_1

Nikonin laadukkaat zoom-linssit ovat ansainneet paikkansa kamerarepussani, vaikka kiinteät objektiivit ovatkin runkojen nokalla yhä useammin.

Lisäksi reppuun saa, kun oikein ahtaa, mukaan yhden käsisalaman, pari kamerahihnaa, paristoja, vettä ja muistiinpanovälineet. Käsisalaman käytön suhteen olen varovainen. Jos päivä on mahdollista kuvata ilman lisävaloa, teen sen. Välillä salamaan on kuitenkin pakko turvautua, ja sen käyttöä ja hyödyntämistä koitankin harjoitella vuosi vuodelta.

Olkahihnat kameroita varten ovat parhaita kameratarvikkeita, joita olen viime vuosina hankkinut. Saan kädet vapaaksi ja kamerat roikkumaan kevyesti olalle. Pystyn koko ajan hyödyntämään kahta runkoa vaivattomasti. Näitä hihnoja voi suositella kenelle vain, vaikkei kuvauspäivä venähtäisikään tuntien mittaiseksi.

Pieni olkalaukku

Nikon D700

Nikkor 135mm 2.0 DC
Nikkor 85mm 1.4
Sigma 35mm 1.4 ART

Olen kuvallut kiinteillä linsseillä enemmän tai vähemmän vuodesta 2010 asti. Viime kesänä kuvasin jo reilusti yli puolet kuvistani pelkästään kiinteillä optiikoilla.

Olen kuvaillut kiinteillä linsseillä enemmän tai vähemmän vuodesta 2010 asti. Viime kesänä kuvasin jo reilusti yli puolet kuvistani pelkästään kiinteillä optiikoilla.

Pieneen olkalaukkuun saan mahdutettua pienemmän rungon ja kolme kiinteää linssiä. 135-millistä linssiä tulee käytettyä harkiten, potreteissa ja mahdollisesti juhlan aikana yksittäiskuvia kauempaa spottaillessa. Sen sijaan 85-millinen ja 35-millinen ovat viimeistään tänä kesänä nousseet suosikkioptiikoikseni. Eräissä häissä kuvasin noin 80 prosenttia kaikista kuvista pelkästään näillä kahdella linssillä. Niiden jälki on hyvää, tarkennus luotettavaa ja valovoima voittamatonta. Herkkua silmille ja portfoliolle täytettä.

35mm:

blogi_linssit_35_1-2 blogi_linssit_35_1

85mm:

blogi_linssit_85_1 blogi_linssit_85_1-2

Kameratarvikkeiden lisäksi kuljetan mukanani kirjavaa valikoimaa salamajalustoista, sateenvarjoista ja softboxeista. Näitä kuitenkin virittelen hääjuhlapaikoille ani harvoin. Elinchromen Ranger Quadra –miniakkusalamasetti on ollut mukana varmasti noin 20 hääkeikalla, mutta todelliseen käyttöön se on joutunut vasta noin viidesti. Luonnonvalo on paras valo, ja sen hyödyntämisessä haluan edelleen opetella paremmaksi.

Yhteenlaskettuna tarvikkeiden paino nousee varmaan noin 50-60 kiloon. Sen takia päivän logistinen suunnittelu siirtymineen on yksi tärkeimmistä puheenaiheista, kun tapaan hääparin muutamia viikkoja ennen h-hetkeä.

Monesti häissä ihmiset kysyvät minulta, tarvitsenko todella noin paljon tarvikkeita valokuvaamiseen? Varmasti jotain voisi karsia pois, mutta toisaalta en halua kohdata tilannetta, jossa esimerkiksi häävalssin tunnelman juuri siinä hetkessä parhaiten taltioiva linssi olisikin kotona pölyttymässä. Sen takia jokaisena hääpäivänä kannan mukanani myös paljon ”ylimääräistä” tavaraa.

Siinä oli hyvin tekninen katsaus hääpäivään hääkuvaajan näkökulmasta. Seuraavalla kerralla voisin koittaa avata hääpäivää kuvaajan näkökulmasta jättäen tekniikan vähemmälle. =)

Standard

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *