Kiitos 2016, tervetuloa 2017

12 kuvattua hääpäivää ja yhteensä 4411 toimitettua hääkuvaa. Kahdeksan eri paikkakuntaa ympäri Varsinais-Suomea, Pirkanmaata ja pääkaupunkiseutua. Jos olivat vuodet 2010–15 hyviä hääkuvausvuosia, nosti 2016 riman jälleen aivan uudelle tasolle.

Ensimmäistä kertaa kuvasin häitä saman kalenterivuoden aikana jokaisena vuodenaikana. Ensimmäistä hääpäivää pääsin taltioimaan tammikuiseen Helsinkiin ja viimeistä valssia pyöriteltiin lopulta loka-marraskuun taitteessa Aurajoen rannalla Turussa. Väliin mahtuivat lukuisat kesähäät, yhdet keväisen kauniit juhlat Ruissalossa ja muutamat värikkäät syyshäät eri puolilla Etelä-Suomea.

Kun kalenteri on käännetty tukevasti vuoden 2017 puolelle, on aika kääntää vielä kerran katse menneeseen ja kerätä tähän postaukseen niitä kuvia, jotka eivät ehkä saaneet niin suurta roolia kuluneen vuoden blogipostauksissa, mutta ovat kuitenkin tavalla tai toisella minulle kuvaajana tärkeitä.

suvi_tuomas-2

krista_esko krista_esko-3 minna minna-3 minna-5

Usein hääkuvista puhuttaessa katse kääntyy ensimmäisenä potretteihin. Päätin kuitenkin jättää tästä vuosikoosteesta potretit minimiin ja keskittyä enemmän häiden dokumentoivaan puoleen. Dokumentaarisen häävalokuvauksen suola ja samalla kompastuskivi on kuvan ja hetken ainutkertaisuus – jos et ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan, jäi kuva ottamatta ja muisto tallentamatta.

Näitä hetkiä lipuu jokaisena hääpäivänä silmieni edessä satoja, välillä saan niistä kiinni ja välillä en. Joka tapauksessa koitan jälleen ensi vuonna löytää yhä useammin ne hetket, jotka hääpareille ja -vieraille ovat jälkikäteen niitä kaikkein muistorikkaimpia. Parhaassa tapauksessa yksi kuva on kuin yksi päiväkirjan sivu – kenties jonkin pidemmän tarinan alku, keskikohta tai lopetus.

Sellaisia sivuja haluan tarjota asiakkailleni mahdollisimman paljon myös tulevina vuosina.

marikki_niko iida_arttu iida_arttu-2 iida_arttu-3 suvi_tuomas maarit_teemu-2 maarit_teemu-3 annamari_matias-2 tiia_otto tiia_otto-2 tiia_otto-5 eveliina_petri kaisa_jere kaisa_jere-5

Itselleni kaikki edellä nähdyt kuvat ovat hetkien lisäksi pidempiä tarinoita. Yksi kuva voi kertoa esimerkiksi siitä, mistä puhuttiin, minkälainen sää sinä kyseisenä päivänä oli, miten kyseiseen tilanteeseen päädyttiin ja puolestaan miten päivä jatkui kuvan jälkeen.

Viime vuoden aikana huomasin, että niin sanotun ensimmäisen tanssin tallentaminen on itselleni todella tärkeä ja mielenkiintoinen haaste. Mietin jo usein päivän aikana ennakkoon, mitä ensimmäisen tanssin aikana voisi tapahtua. Miten esimerkiksi hääparin vanhemmat ja muut lähisukulaiset asettuvat tanssin aikana ja voinko omalla liikkumisellani saada myös heidän tunteet tanssin aikana tallennettua. Välillä onnistuin, välillä en. Mutta sehän tästä kaikesta tekeekin niin hienoa, vuodesta toiseen. Koskaan ei tule täydellistä hääpäivää, voi vain kerta toisensa jälkeen pyrkiä parhaaseensa.

marikki_niko-4 suvi_tuomas-2 susanna_ronnie-3 annamari_matias-4 louna_johannes-4 eveliina_petri-3 kaisa_jere-7
Kun kerron tuttavilleni olleeni häissä valokuvaamassa, lähes poikkeuksetta jossain vaiheessa keskustelua puhe kääntyy siihen, minkälaista ruokaa juhlissa tarjottiin. Ja kun ruoka on käyty läpi, kerrataan vielä hääkakun koostumus. Pyrin jokaisella hääkeikalla kuvaamaan aikataulun puitteissa myös sitä, mitä juhlissa tarjottiin. Sen takia päätin nyt koota hieman kattauksia, ruokalajeja ja pari ruokalistaa yhteen jonoon.
marikki_niko-2 susanna_ronnie annamari_matias tiia_otto-3 tiia_otto-4 louna_johannes louna_johannes-2 kaisa_jere-2 kaisa_jere-3 kaisa_jere-4

Ja totta kai niitä hääkakkujakin piti muutama etsiä malliksi.
susanna_ronnie-2 annamari_matias-3 louna_johannes-3 eveliina_petri-2 kaisa_jere-6

Lopuksi vielä kiitos kaikille asiakkailleni, mahtaville hääpareille ja kaikille muille, joiden elämän tärkeitä hetkiä olen saanut tallentaa jälleen yhden vuoden lisää elämästäni. Nähdään häissä taas kuluvan vuoden aikana! :)

Standard

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>