Kaisa & Jere

Vaikka olen kuvannut häitä ja kirkkovihkimisiä Turun seudulla jo vuosia, on yksi kirkko kiertänyt minua (tai minä sitä) yhtä lahjakkaasti kuin jääpeite Aurajokea. Nimittäin Turun tuomiokirkko. Aivan, en ole koskaan päässyt kuvaamaan vihkmistä tuomiokirkossa, vaikka esimerkiksi Mikaelinkirkossa olen ollut todistamassa ikuisia lupauksia varmasti jo pitkälti toistakymmentä kertaa.

No, tähänkin asiaan saatiin korjaus vuoden 2016 viimeisellä hääkuvauskeikallani lokakuun lopussa, kun Kaisa ja Jere saivat toisensa tuomiokirkon liki taivaisiin kohoavan katon alla. Minkälainen kokemus Tuomiokirkko sitten oli häävalokuvaajan näkökulmasta?

kaisa_jere-25

Ainahan sitä toivoo, että kuvaaja pystyisi liikkumaan vaivatta niin kirkon keskikäytävällä kuin myös seinien vierustoissa. No, tuomiokirkossa seinustat tuntuivat olevan niin kaukana, että niistä oli turha vihkimisen aikana hakea tukea. Piti sukeltaa aidosti keskelle päästäkseen lähelle, ja siltikin tuntui olevan tavanomaista etäämmällä. Hieno haaste, jota toivottavasti pääsen vielä lähivuosina testaamaan uudelleen.

Valoa? Oli riittämiin, erityisesti alttarilla ja sen läheisyydessä. Ei kuitenkaan yhtään liikaa. Tuntui siltä, että tummanpuhuvat seinät ja penkkirivit imivät kaikki ylimääräiset säteet itseensä.

Tunnelmaa ja historiaa, fiilistä? Aivan järkyttävän paljon. Heti siitä lähtien, kun astuu ovista sisään ja koko komeus alkaa metri metriltä paljastua. Satoja vuosia ja varmasti tuhansia tarinoita, joita nämä jykevät kiviseinät ovat saaneet Turun historiassa todistaa.

Yhteenveto: Ei Turun valoisin, mutta varmasti nostalgisuudessaan ylivertainen.

No, oli Kaisan ja Jeren päivässä lopulta kyse valokuvaajan näkökulmasta paljon muustakin kuin tuomiokirkosta. Siitä kertokoon lisää jälleen päivän kuvatarina:

kaisa_jere kaisa_jere-4 kaisa_jere-3 kaisa_jere-2 kaisa_jere-5 kaisa_jere-6 kaisa_jere-7 kaisa_jere-8 kaisa_jere-9 kaisa_jere-10 kaisa_jere-11 kaisa_jere-12 kaisa_jere-13 kaisa_jere-14 kaisa_jere-15 kaisa_jere-16 kaisa_jere-17 kaisa_jere-18 kaisa_jere-19 kaisa_jere-20 kaisa_jere-21 kaisa_jere-22 kaisa_jere-25 kaisa_jere-23 kaisa_jere-24 kaisa_jere-26 kaisa_jere-27 kaisa_jere-28 kaisa_jere-30 kaisa_jere-29 kaisa_jere-31 kaisa_jere-32 kaisa_jere-33 kaisa_jere-34 kaisa_jere-35 kaisa_jere-36 kaisa_jere-37 kaisa_jere-39 kaisa_jere-38 kaisa_jere-40 kaisa_jere-41 kaisa_jere-42 kaisa_jere-43 kaisa_jere-44 kaisa_jere-45 kaisa_jere-46 kaisa_jere-49 kaisa_jere-50 kaisa_jere-51 kaisa_jere-48 kaisa_jere-47 kaisa_jere-52 kaisa_jere-53 kaisa_jere-54 kaisa_jere-55 kaisa_jere-56 kaisa_jere-57 kaisa_jere-58 kaisa_jere-59 kaisa_jere-60 kaisa_jere-61 kaisa_jere-62 kaisa_jere-63 kaisa_jere-64 kaisa_jere-65 kaisa_jere-66 kaisa_jere-67 kaisa_jere-68 kaisa_jere-69

Kiitos jälleen aivan mahtavalle parille siitä, että pääsin mukaanne yhden hienon syksyisen päivän ajaksi! :)

Standard

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>